greentrek.hu

Tanfolyamok

 

Általános követelmények a minősítések megszerzéséhez:

  • Megfelelő vízbiztonság és úszni tudás, min. 200 m felszerelés nélkül. (Az első fokozat megszerzése elött.)
  • A minősítési fokozatnak megfelelő további, kitartó úszni tudás és vízbiztonság.
  • Érvényes, 6 hónapnál nem régebbi búvárorvosi igazolás.
A gyermekbúvár búvár olyan búvár, aki alapfokú elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezik, alkalmas a búvárkészülékes felszerelés biztonságos és helyes használatára védett vizű edzőterületen, és kész nyílt vízben történő búvárgyakorlat megszerzésére oktató, vagy háromcsillagos búvár kíséretében. Alsó korhatár 8 év, amivel 5 m-es mélységig merülhet a megfelelő elméleti és gyakorlati tudás megszerzése után.
 
Az egycsillagos búvár olyan búvár, aki alapfokú elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezik, alkalmas a búvárkészülékes felszerelés biztonságos és helyes használatára védett vizű edzőterületen, és kész nyílt vízben történő búvárgyakorlat megszerzésére oktató, vagy háromcsillagos búvár kíséretében.
 
A kétcsillagos búvár olyan búvár, aki középfokú elméleti és az ehhez szükséges gyakorlati ismeretekkel rendelkezik, van már az előírásoknak megfelelő nyíltvízi merülési tapasztalata, és késznek tekinthető arra, hogy másik, legalább kétcsillagos vagy magasabb minősítésű búvár társaságában merüléseket hajtson végre. A kétcsillagos búvárnak még nincs elegendő gyakorlata ahhoz, hogy egycsillagos búvárokat vezessen nyíltvízi merülések során.
 

A háromcsillagos búvár olyan búvár, aki teljesen képzett, felelőségteljes, merülés-vezetésére alkalmas elméleti és gyakorlati tudással rendelkezik, és rátermettnek tekinthető bármilyen fokozatú más búvárok vezetésére nyílt vízben, valamint képes arra, hogy baleset esetén a mentést megszervezze.