greentrek.hu

Szünet

Tisztelt Érdeklődő!

Üzletünk 2019.08.06.-tól 2019.08.26.-ig zárva tart! E-mail-eket ez után tudjuk feldolgozni!

Szíves türelmüket kérjük!

Üdvözlettel:

Greentrek

CMAS

CMAS-ról röviden, tömören:

Kilenc európai ország, valamint az USA és Brazília búvárszervezeteinek képviselői 1959 januárjában Monacóban alapították meg a Víz alatti Tevékenységek Világszövetségét, francia neve után (Confederation Mondale des Activites Subaquatiques) a CMAS-t. A világszövetség első elnöke Cousteau kapitány lett. Napjainkban a CMAS valamennyi földrészről több mint 100 ország nemzeti búvárszövetségének tagjait fogja össze és irányítja Rómából, nem nyereségérdekelt (non profit) szervezetként, szabályzatok és ajánlások útján. A sport, a technikai és tudományos bizottságokban folyó munka felöleli a versenysporttól kezdve az oktatáson, az orvosi képzésen, a fotózáson, a barlangkutatáson át a többek között a régészetig, a víz alatti tevékenységek igen széles palettáját.

A CMAS dolgozott ki a könnyűbúvárok számára először nemzetközi oktatási és minősítési rendszert 1960-ban, ajánlásainak (CMAS Standard) számos eleme - például az alapvető fontosságú kifejezések - elterjedt az egész világon.

A Magyar Könnyűbúvár Szövetség 1969-ben lépett be a CMAS-ba és világszövetség irányelveinek megfelelő első búvárminősítéseket 1970-től adták ki Magyarországon kölönböző búvárklubokban. A világszövetség 1991-ben ismerte el az MKBSZ jogutódja, a Magyar Búvár Szövetség minősítési rendszerének egyenértékűségét, s azóta az MBSZ is kiadhatja az egész világon ismert és elismert CMAS minősítést.

A CMAS oktatási és minősítési szabványait nemcsak a nemzeti tagszövetségek vették át, hanem több tekintélyes nemzetközi oktatási rendszer is alkalmazza (pl. a DIWA, VIT, IDA), nem csoda hát, ha napjainkig több millióan szereztek CMAS minősítést. Magyarországon mintegy 5000 ilyen minősítést adtak ki.

Tanfolyamok

 

Általános követelmények a minősítések megszerzéséhez:

  • Megfelelő vízbiztonság és úszni tudás, min. 200 m felszerelés nélkül. (Az első fokozat megszerzése elött.)
  • A minősítési fokozatnak megfelelő további, kitartó úszni tudás és vízbiztonság.
  • Érvényes, 6 hónapnál nem régebbi búvárorvosi igazolás.
A gyermekbúvár búvár olyan búvár, aki alapfokú elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezik, alkalmas a búvárkészülékes felszerelés biztonságos és helyes használatára védett vizű edzőterületen, és kész nyílt vízben történő búvárgyakorlat megszerzésére oktató, vagy háromcsillagos búvár kíséretében. Alsó korhatár 8 év, amivel 5 m-es mélységig merülhet a megfelelő elméleti és gyakorlati tudás megszerzése után.
 
Az egycsillagos búvár olyan búvár, aki alapfokú elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezik, alkalmas a búvárkészülékes felszerelés biztonságos és helyes használatára védett vizű edzőterületen, és kész nyílt vízben történő búvárgyakorlat megszerzésére oktató, vagy háromcsillagos búvár kíséretében.
 
A kétcsillagos búvár olyan búvár, aki középfokú elméleti és az ehhez szükséges gyakorlati ismeretekkel rendelkezik, van már az előírásoknak megfelelő nyíltvízi merülési tapasztalata, és késznek tekinthető arra, hogy másik, legalább kétcsillagos vagy magasabb minősítésű búvár társaságában merüléseket hajtson végre. A kétcsillagos búvárnak még nincs elegendő gyakorlata ahhoz, hogy egycsillagos búvárokat vezessen nyíltvízi merülések során.
 

A háromcsillagos búvár olyan búvár, aki teljesen képzett, felelőségteljes, merülés-vezetésére alkalmas elméleti és gyakorlati tudással rendelkezik, és rátermettnek tekinthető bármilyen fokozatú más búvárok vezetésére nyílt vízben, valamint képes arra, hogy baleset esetén a mentést megszervezze.

 

 
 

Mentőmellények

Typhoon 100N mentőmellény

 

Méret: XXS;XS;S;M;L;XL;XL (50N )

Szín: piros

20.900 Ft (27% áfával)

Typhoon 4 csatos 

úszást segítő mellény

Méret: S;M;L;XL;XXL (50N )

Szín: piros; szürke

14.900 Ft (27% áfával)

Typhoon Dart 50N 

 

Méret: JNR; S/M; L/XL (50N )

Szín: piros

10.900 Ft (27% áfával)

Typhoon Yalu Wave

Méret: JNR; S/M; L/XL (50N )

Szín: fekete alapon sárga, kék, zöld minta

14.900 Ft (27% áfával)

HIKO Swift  

Méret: XS-2XL (50N - 70N)

Szín: piros; kék; fekete 

13.800 Ft (27% áfával)

HIKO Multisport 

Méret: S/M; L/XL; 2XL (60N - 70N) 

Szín: piros; fehér

20.500 Ft (27% áfával)

HIKO Aquatic 

Méret: S/M; L/XL; 2XL (50N - 70N)

Szín: kék; sárga

36.500 Ft (27% áfával)

HIKO Guardian

Méret: S/M; L/XL; 2XL (65N - 80N) 

Szín: piros; kék; fekete

55.500 Ft (27% áfával)

Tisztelt Látogató!

 

 

Kezdő nyíltvízi búvártanfolyam!!

 

 Első lépés a gyönyörű víz alatti világ megismeréséhez!

 

A tanfolyam kis létszámmal (max. 4-5 fő) tartjuk, hogy minél többet és minél mélyebb tudást tudjunk átadni, ezáltal garantálva a biztonságos merülést. A tanfolyam elméleti oktatással kezdődik, melyet vizsgával zárunk. Ez után sajátítjuk el a tanterembe tanult technikákat egy biztonságos medencében, majd az Adrián tökéletesítjük tudásunk nyílt vízben.

 

 

 

 

A tanfolyam várható kezdési ideje: 2020.04.06.

Tanfolyam díja: 75.000 Ft, mely mindent magába foglalja a kártya regisztrációs díját, tankönyvet, oktatást CMAS rendszerben, uszodai belépőket, komplett felszerelést és a merüléseket a tanfolyam ideje alatt. Egyszóval mindent! 

Jelentkezz bátran akár egy próbamerülésre!

Jelentkezni a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségek valamelyikén vagy bővebb felvilágosítást a +36-20-221-0850 telefonszámon lehet kérni.

Búvárbaráti üdvözlettel:
Kozma Attila CMAS * oktató (1IH132)